A vállalkozás története az 1990-es évek elejére nyúlik vissza, amikor Magyarországon a politikai rendszerváltást követően, lehtőség nyílt magántulajdonú cégek alapítására. A Kovács család generációk óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel. A család tulajdonában lévő, néhány száz szőlőtőke méretű birtokon kézműves módszerekkel készített bor főként a saját fogysztást szolgálta, a borkészítés tudománya apáról fiúra szállt.
A cégalapító, Kovács János a hagyományokra alapozva 1992-ben hozta létre családi vállalkozását. A pincészet kezdetben 0,5 Ha területen gazdálkodott. 1993 volt az első évjárat, amelynek egy részét palackozva értékesítették. A szőlőterületek nagysága ekkorra elérte a 2 Ha-t. Az elkövetkező években vállalkozásunk a szőlőterületek bővítésére fektette a hangsúlyt. 1996 és 2006 között az ültetvények bővítése 3 ütemben zajlott, és a mire birtokméret elérte a 28 hektárt.
2006-ban új feldolgozó és erjesztő technológiát helyeztünk üzembe, ami lehetővé tette a fiss gyümölcsös borok: reduktív fehér és rosé borok készítését; valamint megnövelte vörösbor feldolgozó kapacitásunkat. 2013-ban átadásra került új palackozó üzemünk és palackérlelő pincénk, amelynek technológiai felszereltsége megfelel a legmodernebb követelményeknek, s kielégíti a szigorú élelmiszeripari előírásokat is. Jelenleg 32 hektáron, továbbra is családi pincészetként gazdálkodunk. A cég vezetését 2015-ben Kovács Attila vette át, édesapjától. Több, mint 25 év tapasztalatra és a kiváló termőhelyi adottságokra alapozva kíván pincészetünk minőségi bortermelést folytatni, a jövőben is.